Haberler

Anasayfa / Haberler
Covid-19 PCR Testi Pozitif ise Ne Yapılmalı?

Covid-19 PCR Testi Pozitif ise Ne Yapılmalı?

Covid-19 testinin pozitif olması, bireyde o test için örnek aldığı anda virüsün var olduğu anlamına gelmektedir. Bu noktadan itibaren birey belirtilerini dikkatlice takip etmelidir. Aynı zamanda virüsün yayılmasını önlemek için çeşitli adımlar atmalıdır. Bu adımlar arasında doktor ile tedavi sürecini belirlemek için iletişime geçmek, tıbbi müdahaleye ihtiyaç yoksa asla evden çıkmayarak karantina kurallarına uymak, özellikle evde bulunan diğer bireylerle sosyal mesafe bulundurmak, elleri sürekli yıkamak, ağız ve burnu hapşırırken veya öksürürken kapalı tutmak, ve telefonlar, kumandalar, masalar, kapı kolları, veya su muslukları gibi ortak dokunulabilecek yüzeyleri sık sık temizlemek ve dezenfekte etmek ile kullanılan çatal, bıçak, bardak gibi nesnelerin de diğerleri ile temas etmesini önlemek sayılmaktadır.
 
 
Covid-19 PCR testi Negatif ise Ne Yapılmalı?
 
PCR test için negatif bir sonuç elde edilmesi alınan numunede SARS-CoV-2 RNA'sının tespit limitinin üzerinde bulunmadığı anlamına gelir. Bununla birlikte, olumsuz bir sonuç COVID-19'un varlığını bütünüyle dışlamaz ve tedavi veya hasta yönetimi kararları için tek temel olarak kullanılmamalıdır.
Tanısal testler negatif olduğunda, bir hastanın çok yakın zamanda virüse maruz kalması ve COVID-19 ile tutarlı klinik belirti ve semptomların varlığı bağlamında yanlış negatif sonuç olasılığı da düşünülmelidir. Yanlış bir negatif sonuç ihtimali, özellikle bir hastanın mevcut maruziyeti veya klinik görünümü COVID-19 olma olasılığının bulunduğunu gösteriyorsa dikkate alınmalıdır. Öte yandan, benzeri semptom ve şikayetlere neden olabilecek diğer ayırıcı tanılar hakkında da düşünülmelidir.
 

10.08.2021

Sizi Aramamızı İstermisiniz?

Daha detaylı bilgi için biz sizi arayalım...

WhatsApp chat